top of page
  • Foto van schrijverLisa

5 x de mooiste foto spots in Santorini & hoe je daar komt!


Sunrise in Oia

Santorini is geliefd om haar spectaculaire sunsets, wit-gekalkte huisjes en kloosters met blauwe koepels. Dat is voor de fotografen onder ons natuurlijk een gouden combinatie voor mooie foto's. Wij zijn met al onze cameragear afgereisd naar Griekenland, om dit prachtige eiland met 's werelds mooiste sunsets op de foto te zetten!


In deze blog delen wij onze favoriete foto spots van Santorini met de exacte locaties, het tijdstip van de foto's en de gear waarmee het is vastgelegd. Onderaan deze post vind je ook nog een download link naar onze persoonlijke Santorini Google Maps locaties.


Fotospot 1 - Skaros Rock, Imerovigli

Klooster op een klif in santorini
Chapel of Panagia Theoskepasti, Skaros Rock

Wie deze foto wil maken, moet daar ook iets voor over hebben (En stevige schoenen aantrekken). Het klooster bevindt zich op een wel hele bijzondere plek. Vanuit het dorp Imerovigli is Skaros Rock niet te missen. Je ziet een indrukwekkende rotsformatie die uitsteekt over de azuurblauwe zee. Er is een duidelijk pad die Skaros verbind met Imerovigli.


Om het klooster te bereiken volg je simpelweg dit pad totdat je aan de andere kant van de rotsformatie uitkomt. En wanneer je dan bijna denkt dat we een grapje met je uithalen, zie je ineens een blauwe koepel verschijnen op de klif van de rotsformatie. Naast dat je hier prachtige foto's kunt maken, kun je na het fotograferen nog blijven hangen om te genieten van een prachtige zonsondergang.


Tijdstip foto: Golden hour

Camera: DJI Mini 2

Locatie: Chapel of Panagia Theoskepasti, Skaros Rock


Leuk feitje: Deze kerk is niet alleen een leuke bezienswaardigheid. Als je besluit hier naartoe te gaan zul je zien dat het klooster nog steeds intakt is.


Fotospot 2 - De iconische blauwe koepels, Oia

Blauwe koepels kloosters oia, santorini
Beruchte fotospot in Oia

Als je op Google afbeeldingen Santorini intypt, zijn de blauwe koepels sowieso het eerste wat je ziet. En om precies te zijn, de blauwe koepels in het stadje Oia. Deze foto's zijn iconisch voor Santorini en daarom moesten wij langs deze plek om het met eigen ogen te zien.


Omdat dit z'n beruchte plek is, dachten we dat het een goed idee was om met sunrise te gaan. Dit is iets wat wij vaker doen als we op reis zijn, zodat we een plek kunnen fotograferen zonder het massa toerisme. Lees voor meer reisfotografie tips dit blogbericht


Helaas bleken meer mensen dit idee te hebben... Eenmaal aangekomen op de foto spot stond er een heuse rij van +/- 15 minuten met mensen die allemaal dezelfde foto wilden maken. En dat zo vroeg in de ochtend! Of de foto's het waard waren kun je hieronder zelf beoordelen =) Wij zijn in ieder geval erg blij met deze foto's. Het is dan ook niet voor niets een gehyped stukje Santorini.


Tijdstip foto: Sunrise

Locatie: 36.46139, 25.3752 (coördinaten)


Fotospot 3 - Het centrum van Oia

Sunrise in Oia

Als je dan toch zo vroeg bent opgestaan kun je net zo goed de rest van Oia verkennen. Naast de blauwe koepels is het stadje zelf gewoon erg fotogeniek. Zo zijn er diverse windmolens te vinden en worden de wit gekalkte huisjes afgewisseld met de meest kleurrijke gebouwen. Iets wat je op dit eiland eigenlijk alleen in Oia kunt vinden.



Tijdstip foto's: Sunrise

Locatie: 36.4606, 25.37329 (coördinaten)


Fotospot 4 - Imerovigli (oftewel, het kleine Oia)


Nadat wij Imerovigli 2 keer bezocht hebben, ben ik dit dorpje 'het kleine Oia' gaan noemen. Je hebt er dezelfde schattige straatjes als in Oia, de wit-gekalkte huisjes en mooie kloosters en dat allemaal zonder het massa toerisme. Tenminste dat is hoe wij dit hebben ervaren in September.



Onze fotospot in Imerovigli kun je niet missen. Er loopt namelijk één hoofdweg door het dorpje en als je deze volgt, komt je hier sowieso langs. Je zult meerdere van dit soort plekken zien, maar bij de meeste sta je bijna meteen op het balkon van een hotel. Deze plek is ook een ingang van het hotel, maar nog steeds toegankelijk. Wij hebben het shot bepaald en aan een voorbijganger gevraagd om deze foto te maken.



Tijdstip foto: Golden Hour (bewolkte dag)

Locatie: Trap bij Chromata Hotel



Tijdstip foto: Golden Hour (bewolkte dag)

Locatie: 36.43216, 25.42264 (coördinaten)


Fotospot 5 - De oude hoofdstad, Pyrgos


Pyrgos is de oude hoofdstad van Santorini. Naast dat je hier heel lekker kunt eten - voor een kleine prijs - kijk je hier je ogen uit. Volg het bordje naar het kasteel en je vind de meest smalle en griekse straatjes. In één van deze straatjes gelegen vind je Penelope's. Een leuke plek om een drankje te doen en mooie foto's te maken. Helaas hadden we ook hier weer een bewolkte dag, dus golden hour werd grey hour.




Tijdstip foto: Golden Hour (bewolkte dag)

Locatie: Penelope's Pyrgos


Voor een iconische Santorini foto ben je ook in Pyrgos aan het juiste adres. Wij ontdekten dit mooie klooster en in tegenstelling tot Oia hoef je hier niet in de rij te staan ;)

Blauwe koepel in Pyrgos

Tijdstip foto: Golden Hour (bewolkte dag)

Locatie: 36.38348, 25.44998 (coördinaten)


Toegang tot onze favoriete fotolocaties 💙📸


Benieuwd naar meer mooie fotospots in Santorini? Voor een kleine bijdrage t.w.v. 2 heerlijke koffietjes krijg je toegang tot onze persoonlijke Santorini Google maps locaties. Wanneer je deze download voeg je in één klik al onze favoriete (foto) locaties toe. Naast deze spots vind je hier ook andere tips, zoals: de leukste stadjes, restaurants, streetfood, stranden en activiteiten. Hieronder vind je nog wat extra foto's om een impressie te krijgen van wat je allemaal op onze Santorini map kunt vinden.





Liefs, Lisa & Mikey



bottom of page