top of page
  • Foto van schrijverMikey

11 Cadeautips voor Creators! (Black Friday, Sinterklaas & Kerst)

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022

De feestdagen zijn HET moment om jouw gear een flinke upgrade te geven! De aanbiedingen vliegen om je oren en er is een grote kans dat je een cadeau krijgt van familie of vrienden.

Kijk je liever? In deze video zetten we alle cadeautips overzichtelijk op een rijtje! 👇🏻


In dit artikel: 11 Cadeautips voor Fotografen en Videografen! Want de leukste cadeau’s om te krijgen zijn de cadeau's waar je ook echt iets aan hebt. Daarom zijn alle tips spullen die wij (bijna) dagelijks gebruiken, ontzettend veel plezier van hebben en dus kunnen aanraden!


1. Een fijn, lichtgewicht statief (Rollei C5i)

Ik (Mike) heb veel te lang gewacht met het kopen van een statief. Sterker nog, ik had eerder een stabilizer (die me trouwens 800,- euro heeft gekost) dan dat ik een fatsoenlijk statief had. En je raad het al, die stabilizer heeft maanden in de kast gelegen... Toen ik vorig jaar dit statief kreeg tijdens de kerst, ging er een wereld voor me open. Hij is licht, makkelijk mee te nemen, ontzettend sterk en niet al te duur! Wij gebruiken hem iedere week voor ons YouTube kanaal, bij het filmen van interviews en het maken van andere shots. We kunnen de Rollei C5i dan ook van harte aanbevelen als cadeautip. Dit is oprecht één van de beste cadeaus ooit!


2. De beste harde schijf! (LaCie Rugged 5TB)

Wat ook niet mag missen in jouw kit, is een goede harde schijf. De kwaliteit van je gear gaat steeds verder omhoog, net als de grootte van je bestanden. Daarom is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om dit op te slaan, zodat je bestanden veilig zijn! Wij gebruiken de Lacie Rugged 5TB, omdat deze lekker veel opslagruimte heeft en tegen een stootje kan. Dus, deze 5 Terabyte harde schijf van Lacie Rugged mag zeker niet ontbreken op jouw verlanglijstje!


LaCie Rugged 5 TB Harde Schijf voor videografie fotografie
Harde schijf LaCie Rugged 5 TB

3. Full Frame Sensor Swabs

Vind jij sensorvlekken ook altijd zo irritant? Dan hebben wij een hele mooie oplossing voor je! Met deze sensor swabs kun jij zelf die vervelende vlekken weghalen. Wij hebben er altijd een paar in onze tas zitten en voor iedere grote shoot maken wij altijd onze sensor schoon.


Dit is best wel spannend in het begin, want je wilt natuurlijk niks beschadigen... Maar het is echt super simpel en zo gepiept! Bovendien is het een stuk goedkoper om het zelf te doen dan je camera wegbrengen om hem schoon te laten maken. Dus als ik jou was, had ik deze Full-Frame Sensor Cleaning swabs gisteren al besteld =).


4. Teleprompter

Met een teleprompter vergeet je nooit meer jouw teksten. Super fijn voor YouTubers, of voor klanten die het script niet kunnen onthouden of wanneer je een online training wilt opnemen. Dit is onze beste aankoop van dit jaar! Met de bijgeleverde afstandbediening kan je vooruit, achteruit, sneller of langzamer door je script gaan. Super handig! Je slide de teleprompter zo op je lens, en kunt beginnen met het opnemen van jouw videomateriaal.


5. Artlist -> 2 Maanden extra Artlist via onze link!

Wist je dat muziek een grote invloed heeft op het gevoel dat jouw video overbrengt? Het is dan ook essentieel om te investeren in goede copyright free muziek, want daar wil je geen gezeik mee krijgen. Wij zijn fan van Artlist! Je kunt zoeken op Genre, Mood, Zoekwoorden of scrollen door de lijst die Artlist voor jou maakt. Er zit altijd iets tussen!


Meld je je aan via onderstaande link, dan krijg je 2 maanden extra Artlist voor niks (gratis)!


6. 2 Goede Microfoons! (Richtmicrofoon & Dasspeldje)

Audio is ontzettend belangrijk voor jouw video. Helaas is de ingebouwde microfoon van jouw camera niet goed genoeg voor professionele audio. Daarom gebruiken wij altijd een externe microfoon! Dan kun je uiteraard nog kiezen uit een richtmicrofoon of een dasspeldje!


Het verschil tussen deze 2 microfoons leggen we uit in deze YouTube video.

Microfoon Rode Videomic Pro+ Videografie
Microfoon Rode Videomic Pro

7. Geheugenkaartje

Je merkt pas echt hoe fijn het is om een geheugenkaartje te hebben met veel opslagruimte, als je keer op keer kunt blijven filmen. Als wij op reis zijn, of welk project we ook doen, met dit 128 GB geheugenkaartje hebben we altijd genoeg plek voor alle foto’s en video’s. We hoeven ons nooit zorgen te maken of er nog genoeg ruimte is voor het volgende shot, en dat is super fijn tijdens het shooten. Een 128 GB geheugenkaartje gaat jouw leven een stuk makkelijker maken.


8. Noise Cancelling Koptelefoon

Vindt jij het ook zo fijn om een lekker achtergrondmuziekje te hebben tijdens het editen of bewerken van je foto’s? Wij in ieder geval wel. Mijn (Lisa) airpods pro met noise cancelling en Mike zijn Sony koptelefoon met noise cancelling helpen ons om volledig gefocust te zijn op onze projecten. Zo worden we niet afgeleid, zelfs als we allebei aan het editen zijn. Daarom zijn de feestdagen een mooi moment om jezelf te trakteren op goed geluid!


9. Onze Basis Cursus Videografie (Video 101)

Ben jij al bezig met je doelen voor 2022 en wil je volgend jaar flink wat stappen gaan zetten op het gebied van videografie? Dan hebben wij iets leuks voor je! In onze online training Video 101 leer jij de basis van videografie en ga je de stof meteen eigen maken a.d.h.v. leuke praktijkopdrachten. Tot het einde van het jaar krijg je van ons 10% korting, dus ga snel naar www.lisamikey.nl/video101 om jouw spot te verzekeren!

Van kennis bijspijkeren, gaan we naar de laatste cadeautip: iets liefs doen voor een ander.

Bijvoorbeeld. Abonneren op ons YouTube kanaal ;). We zijn bijna bij 365 abonnees, en die willen we dit jaar nog halen!


10. Geef een fotoshoot cadeau!

Deze cadeautip gaat niet om krijgen, maar om geven. Als creator kun jij natuurlijk met jouw skills, mensen die dichtbij je staan helpen met fotografie of video. Of dit nou een ondernemer is, iemand uit je familie of vriendenkring, een goed doel of een bedrijf waar je graag voor zou willen werken. Gebruik deze tijd van het jaar om na te denken over hoe jij met jouw skills iemand blij kan maken en dan weten wij zeker dat daar in de toekomst iets heel moois uit gaat komen.


11. Maak een Fotoboek

De laatste cadeautip vinden wij misschien nog wel de leukste. Wij printen onze foto’s en leuke screenshots uit video’s uit, om te verzamelen in een fotoboek. Het heeft zoveel waarde om daar doorheen te kunnen bladeren, dat is bijna niet uit te leggen. Fotografie is een momentopname en om al die momenten te bundelen in 1 groot boek, is super leuk om te doen en vooral ook om naar terug te kijken. Geef je foto of videomattie dus een leeg boek cadeau zodat diegene al zijn herinneringen vast kan leggen.


En...?

Zit er iets tussen voor je verlanglijstje? We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door onze cadeautips en dat je iets leuks uit deze lijst gaat kiezen om jouw werk naar een volgend niveau te brengen. Houd vooral de Black Friday aanbiedingen goed in de gaten en sla op tijd je slag voor de feestdagen!




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page